HTML

2007.08.25. 22:21 t0mmyx

Túlélni a tűzijátékot

Barátaimmal 17 óra körül értünk a Kossuth térre. A Duna felé sétálva még elcsíptük az utolsó Red Bull Air Race-es pilóta hangszórók által közvetített üdvrivalgását, és láttuk, ahogy elhagyja a Duna felett kialakított pályát. Magyarul csúnyán lekéstük a happeninget :) A hangszórókból ezután jövő figyelmeztetés - miszerint 10-15 perc múlva megkapjuk a beígért vihart - hatására a már egyébként is hazafelé szállingózó embertömeg meggyorsította lépteit.
A Jászai Mari tér felé vettük az irányt, hogy a vihart egy, a térhez közeli kocsmában vészeljük át. Ugyanez a hely egyébként tavaly már jó szolgálatot tett, egy csepp eső sem ért minket akkor, akkor tévén kísértük figyelemmel az eseményeket (már ameddig tartottak).
Veress Zoli fél 8-ra tervezett műrepülő bemutatójára végül nem mentünk ki, az időjárás még elég bizonytalan volt. 9 előtt tíz perccel, már esőmentes időben kisétáltunk a Margit hídra, és megtekintettük a tűzijátékot. Korrektül össze volt rakva, a látvány szépen követte az aláfestő zenét. Ekkor döbbentem rá arra is, hogy a Parlament milyen szép kivilágítva :)


Az esemény "slágertermékei" egyébként a különböző, fényt kibocsájtó tárgyak voltak. Árultak villogónak kikiáltott fényrudat "csak egy százas" alapon; valóban villogó villogót 200-ért, az esemény végén ugyanebből jó üzletpolitikával 4-et ajánlottak egy ezresért :) Valószínűleg egyébként arra spekuláltak, hogy az előzetes bejelentések ellenére meg lesz tartva a Budapest Parádé, és ott "jól megy" az effajta termék. Aztán rájöttek, hogy tényleg elmarad, így valahogy el kell passzolni az árut. Számomra meglepő módon volt olyan, akinek nem volt elég az égen látható húszperces "villogás", és vásárolt a portékából.

Mi lesz jövőre? Remélhetőleg nem késsük le az Air Race-t, az utána kezdődő vihar elől a szokásos kocsmába menekülünk, az eső elállása után a hídra kisétálva udvariasan visszautasítjuk a különbözö villogó és világító eszközöket, megtekintjük a tűzijátékot, és újfent megállapítjuk, hogy milyen szép a kivilágított Parlament. És remélhetőleg mindezek után az idei évhez hasonlóan ismét kijelenthetjük: túléltük a tűzijátékot.

Szólj hozzá!

Címkék: tűzijáték fényrúd


A bejegyzés trackback címe:

https://tommyx.blog.hu/api/trackback/id/tr2148994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása